Управляващата коалиция обявява днес мерките срещу инфлацията
Секция: ПОЛИТИКА
18 Май 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Управляващата коалиция обявява днес мерките срещу инфлацията

/КРОСС/ Правителството показа ясно, че е отворено към диалог с всяка една от групите протестиращи. Успяхме да стигнем до много ясни и конкретни ангажименти. Това е правилна посока, в която да се работи. Това заяви в студиото на БНТ “Денят започва” депутатът от “Продължаваме промяната” Йордан Терзийски. Според него трябва да се запитаме кой протестира и за какво се протестира. Има превозвачи, които няма да се включат в протеста, защото не го подкрепят, каза той и допълни:

Уважаваме всеки да има собствено мнение, но въпросът е в бранша да има една обща визия, за да можем да намерим заедно с тях най-правилното решение… При ТОЛ таксите става въпрос за доста пари и се пита кой ще ги плати - ако не ги плати бизнесът и превозвачите, трябва да ги плати данъкоплатците.

По повод протеста на служителите в столичния градски транспорт Терзийски препоръча да не се фокусираме единствено върху недофинансирането.

Тук трябва да видим и мениджмънта, изобщо колко е ефективно управлението на градския транспорт в София, защо при едно покачване в цени то  веднага изпада в такава ситуация и дали забавянето на заплатите наистина е породено от проблеми в бюджета или има други причини за това. Може би трябва да се направи една проверка, за да стане ясно, допълни той.