Втори годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2022 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори годишни награди  „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“

/КРОСС/ На 21 май (събота) от 19:00 ч. БНТ 1 ще излъчи церемонията за връчване на годишните награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“. 

Всеки месец от изминалата година зрителите на БНТ номинираха състоялите се музикални събития на e-mail vechnatamuzika@bnt.bg и от 1 до 15 гласуваха на сайта на БНТ за избор на музикално събитие за предходния месец в категориите „класика“ и „джаз“.

През март тази година в сайта на БНТ протече избора за  годишни награди „Музикално събитие на годината Вечната музика 2021“. Зрителите подкрепиха своите фаворити от месечните класации в категориите „класика“ и „джаз“ и носителите в двете категории на приза „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“ ще бъдат обявени в ефир.  

В навечерието на светлия празник 24 май, церемонията ще бъде посветена на талантливите млади изпълнители - ученици и студенти и техните всеотдайни преподаватели. Водещи на церемонията ще са Аделина Радева и Марио Николов. На сцената на Първо студио на БНТ ще се изявят "Булгара”, Атанас Кръстев - виолончело, младата цигуларка Елизабет Гекова, пианиста Томислав Вичев и джаз надеждата Валерия Василенко.