Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър
Секция: КУЛТУРА
18 Май 2022 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър

/КРОСС/ Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Той е временно изпълняващ длъжността и е назначен до провеждането на конкурс за поста. Мястото се освободи, след като досегашният директор Димитър Кабаков пое управлението на плевенския ДКТ „Иван Радоев“ на 4 май 2022 г. Той също е временно изпълняващ длъжността директор до провеждане на конкурс.

Плачков е роден е в Плевен, където сменя няколко училища. 17 години живее и учи в Белене и там завършва средното си образование в СОУ „Димчо Дебелянов“. Продължава образованието си в класа по актьорско майсторство за драматичен театър на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” и от 2003 г. е актьор в Драматично-куклен театър “Иван Радоев“, където работи до 2016 г. Театралните му превъплъщения са многобройни.

Снима се и във филмите „Краят на 20-ти век“, „Забранена любов“, „Викинги“ и др. Става много популярен с централната си роля във филма „Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев, участва и в последния негов филм „Ботев“, който тръгна по кината в началото на март 2022 г. Плачков играе и главна роля във филма „Роза Дамасцена“ с режисьор Тодор Анастасов. Снима се и в телевизионния сериал „Пътят на честта“.

От април 2020 г. е назначен за началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен, но не остава дълго на поста.