Предстоящи събития в страната на 19 май 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
19 Май 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 19 май 2022 г.

/КРОСС/ София.

От 9.00 часа в Зала Витоша на Интер Експо Център започва кариерен форум среща бежанци от Украйна с 40 български работодатели.

 

София.

От 9:30 ч., в София тех парк, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще открие събитието „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН). Ще бъдат представени най-интересните иновационни разработки на Aкадемията, готови да се превърнат в успешен бизнес и да оптимизират работни процеси.

 

София.

От 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия български културни дейци.

 

София.

От 10.00 часа официално ще бъде открит Startup Hub на УНСС, който е първият по рода си университетски център в подкрепа на студентското предприемачество.

Събитието ще се проведе под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, гости ще бъдат както ректорското ръководство, преподаватели и служители на университета, така и представители на успешни стартъп компании и асоциации.

 

София.

От 13.00 часа с участието на зам.-кмета Дончо Барбалов ще бъде представена работата на новия център за превенция на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“ с директор Красимир Димитров.

 

 

София.

От 18.00 часа, в „Квадрат 500“ президентът Румен Радев ще участва в откриването на изложбата „Образът на Майстора“, посветена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Благоевград.

От 17.30 часа в зала "Изкуство" Регионална библиотека “Димитър Талев“ ще бъде представена на книгата на Нидал Алгафари "Рано или късно".

 

 

Кюстендил.

От 14.00 часа в кабинет № 6, в сградата на Община Кюстендил, г-н Иван Андонов - Председател на ОбС - Кюстендил ще даде пресконференция, във връзка с предстоящото заседание на Общински съвет - Кюстендил, което ще се проведе на 26.05.2022 г. от 14:00 ч., присъствено в Заседателната зала на Община Кюстендил с адрес: пл. „Велбъжд“ № 1.

 

Кюстендил.

От 10.00 часа на стадион „Осогово“ в Кюстендил ще бъде даден стартът на състезание МПО „Млад огнеборец“