Honda Prologue е 100% електрически SUV за 2024 година
Секция: Автомобили
19 Май 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Honda Prologue е 100% електрически SUV за 2024 година

/КРОСС/ Американското подразделение на Honda разпространи първото изображение на изцяло нов и 100% електрически SUV модел- Prologue, който ще бъде разработен съвместно с гиганта GM и ще бъде пуснат в продажба през 2024 година.

От Honda споделят, че Prologue ще бъде първото пазарно предложение на марката, което е разработено основно с помощта на виртуална реалност, като в проектирането на електромобила са участвали екипи на компанията от Honda Design Studio в Лос Анджелис и Япония.

Следвайки стратегията си за достигането на статут на въглеродно неутрална компания до 2050 година, Honda възнамерява да лансира на пазара 30 нови изцяло електрически модела в глобален мащаб до 2030 година и да достигне продажбено ниво от 2 000 000 единици.

Плановете на Honda за Северна Америка предвиждат три основни фази през следващите осем години. През 2024 година ще стартират продажбите на Prologue, две години по-късно ще започне производството на изцяло електрически модели, разработени на специалната платформа Honda e:Architecture, а през 2027 година налични за закупуване ще бъдат първите представители на изцяло новата гама достъпни електромобили, създадени съвместно с GM.

На базата на този план, Honda очаква да продаде почти по 500 000 изцяло електрически коли в Северна Америка до 2030 година.