БНТ придоби правата за излъчване на всички мачове на българския национален отбор по футбол до 2026 г
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2022 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ придоби правата за излъчване на всички мачове на българския национален отбор по футбол до 2026 г

/КРОСС/ Българската национална телевизия придоби правата за излъчване на всички мачове на националния ни отбор по футбол в „Лига на нациите“ и европейските квалификации, както и международните приятелски срещи, за следващите 4 години. Обществената медия ще покаже на живо 40 мача в периода между юни 2022 и юни 2026 г. 

БНТ ще остане вярна на традициите си да е партньор на „лъвовете" и да изпълнява мисията си, като отразява представителния тим на България навсякъде, където играе. 

Първите 4 срещи на страната предстоят съвсем скоро - в началото на юни. Националният ни отбор е домакин в Разград на Северна Македония (2 юни) и Грузия (5 юни), след което гостуваме последователно на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни). Това са първите ни срещи в третото издание на турнира на УЕФА „Лига на нациите". По-късно през годината, на 23 и 26 септември, са последните 2 мача на България от турнира. 

През 2023 г. се задават 10 срещи от европейските квалификации за шампионата на Стария континент - ЕВРО 2024 в Германия. В зависимост от резултатите ни в тези мачове България може да играе плейофни двубои за класиране на първенството през 2024 г. През 2024 г. в програмите на обществената телевизия ще попаднат и шестте срещи на „трикольорите" от „Лигата на нациите". През 2025 г. БНТ има правата за излъчване и на всички квалификации по пътя към Мондиала през 2026 г. в Съединените Щати, Канада и Мексико. Обществената медия няма да пропусне и приятелските срещи на България. Международните приятелски мачове на националния отбор  също ще бъдат излъчени на живо до 2026 г. Освен това националната телевизия ще покаже и двата финала в турнира „Лига на нациите" през 2023 г. и 2025 г.