Веска Ненчева, БСП: Урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин
Секция: ПОЛИТИКА
20 Май 2022 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веска Ненчева, БСП: Урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин

/КРОСС/ В навечерието на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, по покана на народния представител от БСП Веска Ненчева в Народното събрание гостуваха ученици и учители от СУ "Христо Ботев", гр. Калофер.

В кулоарите на парламента децата показаха наученото до момента и изразиха своето родолюбие с рецитиране на стихове от Ботев и представяне на патриотични песни. За да ги подкрепят, там присъстваха още председателят на парламентарната група на “БСП за България“ - Георги Свиленски, председателят на Комисията по образованието и науката - Ирена Анастасова, секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ - Вяра Емилова, както и цялата група на левицата, кметът на гр. Калофер - Румен Стоянов, директорът на СУ "Христо Ботев", гр. Калофер - Таня Маринова, учители и народни представители. Всички те бяха трогнати от изпълнението на учениците.

„Днес урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин“, заяви гордо пред присъстващите Веска Ненчева, като допълни: „Тази седмица беше белязана със силно присъствие на борбения дух на хората от нашия подбалкански край в българския парламент“, посочи народният представител от левицата.