Повече от 40 души се включиха в спасяването на седем делфина, заседнали на полуостров Кейп Код
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Май 2022 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от 40 души се включиха в спасяването на седем делфина, заседнали на полуостров Кейп Код

/КРОСС/ Повече от 40 души, сред които експерти по морски бозайници и доброволци, прекараха часове в борба с настъпващия прилив, за да помогнат за спасяването на седем делфина, заседнали в плитките води на залива Кейп Код тази седмица, съобщава Асошиейтед прес.

Делфините били блокирани в плитка река и след неколкочасова спасителна акция са пуснати в по-дълбоки води. 

Не е необичайно делфините да засядат заради специфичната форма на бреговата линия на Кейп Код, както и заради приливните колебания в залива.

„Делфините изглеждаха в добро състояние и здраве, но денят беше слънчев и горещ, което налагаше да действаме бързо", каза Мисти Нимайер от екипа за спасяване и изследване на морските бозайници на Международния фонд за хуманно отношение към животните.

Бозайниците, вероятно мъжки, с дължина от 1,8 до 2,4 метра и тегло до 113 кг, са превозени със специално проектирано за транспортиране на делфини средство и пуснати в по-дълбоки води.

 „Най-големият свободен делфин изглеждаше стресиран и ние го чипирахме с временен сателитно проследим чип, за да следим успеха му след спасителната акция", каза Нимайер. Оптимисти ме за тяхното пътуване напред".