Министър Нинова поздрави хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти по случай 24 май
Секция: ПОЛИТИКА
21 Май 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Нинова поздрави хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти по случай 24 май

/КРОСС/ Във време, в което сме загрижени за хляба, да не забравяме и духа, призова вицепремиерът 

„Благодаря ви за това, че ви има и че творите в най-трудни времена, а днешното е трудно". Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти. Тя посрещна десетки писатели, режисьори,  поети, художници и представители на медиите в Литературен клуб „Перото" по случай 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

„В днешното трудно време , когато сме загрижени, за хляба на народа си, не бива да забравяме духа му. Този дух, който ни е превел през вековете. Вие трябва да сте най-гордите българи, защото сте съзидателите, творците, преносителите на този дух", каза министър Нинова на десетките творци в „Перото". Пред тях тя сподели, че е много лесно да се градят и рушат бетонни мостове, но най-трудният, най смисленият и най-дълговечният е духовният мост.

„И вие сте тези, които го правите - между миналото, настоящето и бъдещето, между духовното начало на България и духовното й бъдеще. Знам, че ви е много трудно. Признателни сме ви за това, което правите", каза още Нинова.