Русия забрани на 963 американски и 26 канадски граждани да влизат в страната, като сред тях са Джо Байдън и Антъни Блинкен
Секция: Русия
21 Май 2022 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия забрани на 963 американски и 26 канадски граждани да влизат в страната, като сред тях са Джо Байдън и Антъни Блинкен

/КРОСС/ Русия  наложи забрана за влизане в страната на 963 американци, сред които президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на ЦРУ Уилям Бърнс, предаде Ройтерс.

Забраната има само символично влияние, но е показателна за постоянното влошаване на отношенията между Русия и САЩ и техните съюзници от 24 февруари насам, отбелязва Ройтерс. 

Забрана за влизане в Русия бе наложена и на 26 канадски граждани, в това число на съпругата на канадския премиер и на  главнокомандващите на военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, предаде ТАСС, като се позова на външно министерство.

В съобщение на дипломатическото ведомство се отбелязва, че забраната е в отговор на наложените от канадските власти антируски санкции, „които засягат не само представители на властите, но и на военните и бизнес средите, а в редица случаи и най-близките им роднини".

„В скоро време ще последват нови ответни мерки в отговор на враждебните действия на управляващия в Канада режим на Джъстин Трюдо", предупреждава руското външно министерство. 

Източник:БТА