Абитуриентки харчат здраво за красота
Секция: Анализи
22 Май 2022 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Абитуриентки харчат здраво за красота

/КРОСС/ В навечерието на паметния за абитуриентите 24 май, когато всеки един се чувства неповторим и най-красив, когато тоалетите са отдавна подготвени до най-малкия детайл и само очакват да бъдат облечени, обръщаме внимание на друг много съществен детайл – лицето.

Последните години прави впечатление, че се залитна много в посока създаването на визия, която е по-вървежна за поп-фолк певица, отколкото за госпожица, която завършва средно образование. Доста изкуствени неща се натрупаха върху младите и по природа красиви същества: маникюр с дължина такава, че всеки орел би му завидял, а всеки художник би нарисувал картина само върху единия нокът. Устни, които нямат нищо общо като размер с лицето или пък мигли като метли.

Много точно описание на „модерната визия“ дава в едно скорошно интервю за „Телеграф“ най-бургаската певица - Тони Димитрова. На въпроса: „Краси ли скромността човека днес, тя отговаря: „Вече и аз не знам какво го краси човек - чифт устни като юрдечка, нокти като дракон, гьобекът и неграмотността. Явно имаме различни критерии! И скромността е равна на будалък! Простащината и евтините ментета са на мода! Ми аз съм си пълно ретро, безнадеждно!“.

За грижата за красотата, за предпочитанията и нуждите преди заветния ден на бала разговаряме с бургазлийката Венелина Георгиева, експерт по красота.„Покрай пандемията и носенето на маски модата на джуките малко отмина, сега по-скоро акцентът пада на очите и по-точно на миглите - удължаване и сгъстяване. Като цяло започна и да се налага и по-естествената визия.

Заради маските, а и не само, а и заради храната, която предпочитат, младите хора, включително и абитуриентите, имат проблеми по кожата - маскакне, както и белези постакне. Освен удължаване и съставяне на мигли се търси основното почистване на кожата, но с по-щадящи методи като водно дермабразио, киселини, лазерен карбонов пилинг и процедурите за тяло - стягащи и отслабващи“, коментира тя.

Георгиева обясни, че водното дермабразио е неинвазивна ресърфейсинг терапия за лице. Hydrafacial е хидратираща процедура, която едновременно комбинира почистване, ексфолиране, екстракция, хидратация и антиоксидантна защита, което допринася за здрав и красив тен на кожата.

Процедурата има за цел да отстрани не само повърхностното замърсяване от мъртви клетки, но и да освободи порите от вътрешни и външни замърсители, като прах, макиажни продукти, фактор за защита от слънце и органични натрупвания. Цената на една такава процедура обаче никак не е малка – тя е между 100 и 150 лв. В зависимост от състоянието на кожата и се прави 1 или 2 пъти месечно.

Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура сред младите момичета покрай абитуриентските балове, коментират в национален мащаб водещи пластични хирурзи у нас. Но за Бургас това не е масова практика, уверява Венелина Георгиева.

Младите госпожици, застанали на прага на реалния живот търсят още Brow Henna – това е боядисването на вежди с къна, познато още като биотатуаж на вежди. За разлика от традиционното боядисване на веждите с боя, тук се използва къна – напълно натурален продукт, който има свойството да възстановява и стимулира растежа на собствения косъм. Освен това резултатът от процедурата е по-траен.

Със или без скъпи процедури, младите хора тази година ще получат своя истински празник. Важното е да му се насладят разумно.