Зам.-министър Темелакиев: Подкрепяме исканията на синдикатите за повишаване на доходите в МВР
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2022 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Темелакиев: Подкрепяме исканията на синдикатите за повишаване на доходите в МВР

/КРОСС/ Обявили сме категорично от политическото ръководство на МВР, че заставаме зад справедливите искания на синдикалните организации в министерството за повишаване на доходите. Всички виждаме каква е обстановката и че с досегашните заплати просто става трудно. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи  Стоян Темелакиев по повод готвените протести на полицаите.

По думите му има неща, които в рамките на министерството не могат да се решат. „По отношение на планираните реформи – процесът върви много ритмично и една голяма част от ангажиментите вече са изпълнени. Със синдикатите – социалният контакт не е прекъсван. Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми”, подчерта той.

Според него е необходимо увеличение на бюджета на ведомството, което да позволи изплащане на по-високи трудови възнаграждения. Това обаче може да стане само с решение на правителството. "Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е възможно да има повече пари, но не мога да се ангажирам от кога и с колко процента ще бъде увеличението", заяви Темелакиев.

На тържествена церемония заместник-министърът на вътрешните работи поздрави курсантите на Академията на МВР по повод 24 май  - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Той прочете слово от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В него се посочва, че постиженията на Академията са я превърнали в притегателен център за младите хора и служителите на МВР,  където могат да получат отлично образование и да развият своя потенциал.

Реч произнесе и ректорът на Академията доц. д-р. Иван Видолов, който отбеляза, че във вековете нашата азбука се е превърнала в символ на национална идентичност, на пътеводител и водител не само на българския, но и на целия славянски род.