Новото Porsche Taycan със специално издание GTS Hockenheimring
Секция: Автомобили
23 Май 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новото Porsche Taycan със специално издание GTS Hockenheimring

/КРОСС/ Porsche поздрави пистата Hockenheimring за 90-ия й рожден ден по специален начин. За да отбележи достойно годишнината, производителят на спортни автомобили изгради специален модел, базиран на електрическия Taycan GTS. Това специално издание се характеризира с много уникални детайли като каменно сивата боя от програмата "цвят по ваш избор", съчетана с акценти в бронз.

Porsche Exclusive Manufaktur персонализира черния кожен салон с декоративни шевове в исландско зелено и много други елементи. На няколко места в модела юбилейното лого "90 Years Hockenheimring" препраща към изключителния характер на този Taycan GTS което предлага мощност от 440 кВт/598 к.с.

Водещият принцип при проектирането на специалното издание е бил да се съчетае юбилейното мото на Hockenheimring „мобилна еволюция“ с „традиционна елегантност“. Специалното издание се предлага в Германия и други избрани европейски пазари.

Изключителното разрешение за достъп също е част от обхвата на оборудването: с помощта на ключа на автомобила клиентите могат да се идентифицират като собственик на специалното издание. След това те могат да шофират директно в Porsche Experience Center (PEC) Hockenheimring, който се намира в сърцето на пистата. Офертата включва и безплатно зареждане с ток за две години.

Клиентите могат също да очакват приоритетно паркиране на така наречените събития за „ранна смяна“ на PEC - месечните събирания на превозни средства за ентусиасти на Porsche. „Фини материали, елегантна цветова комбинация и необичайни детайли, които не сме показвали в Taycan преди – това е, което прави това специално издание уникално“, казва Александър Фабиг, ръководител на отдела за персонализиране и класика в Porsche.

Каменно сивата боя идва от програмата "цвят по ваш избор" и е запазена за Taycan от специалното издание през текущата моделна година. Този вечен, поразителен цвят на екстериора на Porsche подчертава емоционалния характер на електрическия спортен автомобил. Бронзитът е разработен като контрастен цвят, за да съответства на този, той преосмисля класическите метални тонове и осигурява елегантни акценти за екстериора и интериора.

Друго привличащо вниманието е 21-инчовото дизайнерско колело Mission E. Звездата на джантата е боядисана в бронз (копринен гланц), околният ръб на джантата е завършен във външния цвят каменно сив (висок гланц). Коприненият гланц и боите с висок гланц са нанесени заедно върху джанта на колелото. Капакът на колелото е боядисан в бронз (копринен блясък), за да съответства на звездата на джантата и има цветен герб на Porsche.