Най-горещите модни тенденции това лято, отразени от GLAMI, в модното им проучване
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Май 2022 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-горещите модни тенденции това лято, отразени от GLAMI, в модното им проучване

/КРОСС/ Tоплото време най-после е факт, което означава, че е време да сменим палтата и ботушите с тениски и къси панталони. Лятото на 2022 г. е дългоочаквано за европейците, тъй като е първото лято без ограничения от почти три години. Много клиенти вече харчат пари за новия сезон и не пестят средства за модерни тоалети и плажно облекло. Това ясно се вижда от модното проучване на GLAMI, водеща европейска платформа за пазаруване на дрехи онлайн, проведено в девет европейски страни.

Въпреки че много от нас се завръщат в офиса, изглежда, че удобните дрехи, които доминираха по време на работата от вкъщи, продължават да бъдат избор номер 1 на потребителите в Европа. Вижте най-горещите модни тенденции това лято, отразени от GLAMI!

Шопингът за летни дрехи е в разгара си

За никога не е тайна, че българите обичат лятото, а особено че българките обичат да си купуват летни дрехи. Затова, не е изненада, че повечето анкетирани българки вече са започнали да пазаруват летни тоалети. Топлите дни започнаха сравнително рано в България тази година, затова цели 35 % са започнали да пазаруват още през април, докато останалите 24% са чакали до май. Оказва се, че само едва 4% ще изчакат да дойде юни, за да си търсят летни модни придобивки.

Цветовете на това лято са пастелни

В днешно време, все повече дами избират меките и неутрални тонове за топлите дни, в сравнение с ярките цветове, популярни през изминалите сезони. 50 % от анкетираните жени избират пастелни цветове като бяло, бежово, меки нюанси на синьо, розово, зелено и жълто за тоалетите си това лято, последвани от други 32 %, които заявяват, че предпочитат ярки цветове.

Знаете ли че?
Според отговорите на модното проучване на
GLAMI, повечето българки имат 2-3 бански, които носят по различни поводи (69% от анкетираните жени).

Удобството е от ключово значение

Едно е сигурно – хората днес предпочитат комфорта повече от всякога. Жените избягват да носят високи токчета - 53% от участвалите заявяват, че носят токчета много рядко, само няколко пъти в годината за специални поводи, а 16% казват, че изобщо не носят токчета. Повечето анкетирани дами търсят спортни и удобни тоалети не само в ежедневието си (74%), но и по време на почивка (65%).

Изборът на мъжете също е в полза на комфорта - 90% предпочитат да носят удобни тениски, шорти, маратонки и т.н. по време на летните си ваканции и имат много малък интерес към елегантните дрехи.

Все пак, може би има шанс елегантността да се върне на мода, тъй като 33% от анкетираните дами търсят елегантни облекла за лятото.

Българските мъже също ходят на почивка с излишен багаж

Слагането на излишен багаж в куфарите за лятна почивка се счита за женска черта, но се оказва, че мъжете също не са имунизирани към неправилното планиране. 42% от мъжете, участвали в модното проучване на GLAMI твърдят, че са склонни да слагат твърде много дрехи в багажа си, които в крайна сметка не носят, точно както правят и 62% от анкетираните жени.