Ден на отворените врати в БНТ-Благоевград и специална рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2022 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден на отворените врати в БНТ-Благоевград и специална рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2

/КРОСС/ За 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, екипът на БНТ-Благоевград започна специалната авторска рубрика „Родолюбие“ в ефира на БНТ 2. В рубриката деца рецитират любими и вдъхновяващи български стихотворения. В празничния ден, който е и официален празник на Благоевград от 10:00 ч. БНТ-Благоевград ще отвори вратите си за посетители през целия ден.

Идеята за рубриката „Родолюбие“ обединява деца и родители, като някои от малките участници буквално израстват с нея, рецитирайки ентусиазирано едни от най-съкровените български текстове на Иван Вазов, Петко Славейков, Леда Милева, Христо Ботев, Ран Босилек, Атанас Далчев и др. Зрителите могат да гледат видеата от 20 май в ефира на БНТ 2 и онлайн на bnt.bg., както и в youtube канала на обществената медия.

На празничния 24 май, телевизионният екип от БНТ-Благоевград ще посрещне гостите на персонален тур и ще покаже как изглежда телевизията отвътре в сградата на обществената медия. Екипът ще покаже студийния комплекс и ще запозне желаещите с професиите в телевизията. Скоро БНТ-Благоеград ще открие кът с първите камери, пултове и техника, с които са стартирали предаванията през 1975 г. Това ще бъде музеят, който ще разказва за телевизионната история.

Гледайте видеата на децата от рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2 и официалните канали на обществената телевизия