Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на 24 май 2022 г.
Секция: Теми и гости в ефира
24 Май 2022 06:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на 24 май 2022 г.

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва“

Тема: В празничния 24 май, специален гост - министърът на образованието и науката акад. Николай Денков

Тема: Ще бъдат ли настанени в държавни бази мигрантите от Украйна? Разговор с председателя на Агенция за бежанците Мариана Тошева

Тема: Ще купува ли България руски газ в рубли? Коментар на енергийния експерт Иван Хиновски

Тема: Възможни ли са компромиси в отношенята между България и Северна Македония 

 бТВ, „Тази сутрин“

-

Нова телевизия, „Здравей, България“

Тема: На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, „Здравей, България“ ще предложи удължено петчасово издание от 07:00 до 12:00 ч. Специалната програма на сутрешния блок на NOVA, посветена на националния празник, ще срещне зрителите с любопитни личности, интересни истории и тържествените чествания от цялата страна.

Тема: Виктор Николаев ще бъде водещ в студиото на „Здравей, България“, където ще даде думата на хората, съхраняващи и предаващи просветата – българските учители. Специални среща и разговор за силата на словото в трудни времена предстои и с писателите Георги Бърдаров и Захари Карабашлиев.

Тема: В изнесеното студио пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София Ани Салич ще следи всичко интересно от празничния 24 май и ще се срещне с редица вдъхновяващи събеседници. Невена Василева ще разкаже за празника в морската ни столица Варна. Репортерите на NOVA ще направят зрителите свидетели на празничните чествания и шествия на хиляди ученици и от всички краища на България – Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Лом, Враца и Благоевград.

Тема: Празничната програма в „Здравей, България“ ще допълнят историите на известни българи със спомени за любимите учители и моменти от училище.