Слабо захлаждане и следобедни валежи днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2022 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слабо захлаждане и следобедни валежи днес

/КРОСС/ Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 10° и 14°, а максималните - от 24° до 29°, в София - около 27°.

На морския бряг времето ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 17° до 21°, температурата на морската вода е 16-18°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево време ще преобладава и в планините, но в много райони облачността временно ще се увеличава и ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна - максимална на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с изолирани краткотрайни валежи и гръмотевици. Тeмпературите ще се повишат и максималните ще са около и над 30°.

Повишена вероятност за по-значителни и временно интензивни валежи има в събота в северозападната половина от страната.