AMD обещава ежедневни лаптопи с батерия за над 10 часа
Секция: Технологии
24 Май 2022 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
AMD обещава ежедневни лаптопи с батерия за над 10 часа

/КРОСС/ Допреди няколко години почти липсваха лаптопи с процесори AMD. Постепенно обаче компанията се завърна и то доста подобаващо и в този сектор. Сега AMD споделя, че чиповете ѝ ще са в 200 различни модела през настоящата година. Освен това с представените по време на Computex 2022 Mendocino, компанията ще се опита да превърне ежедневния лаптоп в бюджетна машина с издръжлив батерия.

Новата серия процесори Ryzen включват последно поколение Zen 2 процесорни ядра и най-новата графична архитектура RDNA 2. Те се произвеждат по 6-нанометров процес от TSMC и се очаква да предложат над 10 часа издръжливост с един заряд при цени на моделите до 700 долара – Windows и Chromebook.

Междувременно Corsair пуска първия си геймърски лаптоп, който ще използва процесори AMD – Corsair Voyager. Той разполага с втори сензорен екран, 16-инчов основен панел с честота до 240 херца и FreeSync Premium. Има и нов 16-инчов Lenovo Legion Slim 7 с 99.99Wh батерия и дебелина 17 мм със сензори за натиск в WASD клавишите.