Rolls-Royce Boat Tail или приказка за чистия лукс
Секция: Автомобили
25 Май 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Rolls-Royce Boat Tail или приказка за чистия лукс

/КРОСС/ Rolls-Royce Motor Cars представи следващото развитие на поръчковото изграждане на каросерии тип Boat Tail /кърма на лодка/ и това е само един от трите подобни примера, създавани някога и които са реалност. Същността в работата на поделението Rolls-Royce Coachbuild е, че всеки техен проект разказва напълно уникална и лична история на клиента. Той отразява неговия живот и вкус, и на този фон, Boat Tail, представен във Villa d'Este Concorso d'Eleganza на брега на езерото Комо в Северна Италия, е шедьовър на сдържаност, изтънченост, елегантност и внимание към детайла.

Колата е изцяло ръчна изработка. Панелите на каросерията са от огромни алуминиеви листове и пресъздадат отличителен силует, вдъхновен от състезателните яхти от началото на 20-ти век. Автомобилът е поръчан от клиент, чийто семеен бизнес е на баща му и е израснал в индустрията за добив на перли.

В началото на процеса на създаване клиентът е представил на дизайнерите на Rolls-Royce Coachbuild селекция от четири седефени черупки, избрани от личната му частна колекция заради уникалния им цвят и сложност. Черупките са послужили като вдъхновение за външната боя, която е сред най-сложните персонализирани дизайни, които Rolls-Royce някога е създавал. Основата на цвета е блестяща смес от стрида и нежно розово, с големи бели и бронзови люспи от слюда, създаващи перлена привлекателност, която фино се променя при различни условия на осветление.

Интериорът е кожен с цвят координирана комбинация от коняк и стрида, използван е фурнир Royal Walnut с акценти от розово злато и седеф. Кожата, изцяло със седефен финиш, подобрява повърхностите и формите на седалките, както и интериорния дизайн.

Алекс Инес, ръководител на Coachbuild Design, казва - „Тази разработка е еталон за изобретателност и творческа свобода. Изграждането на автомобил на ръка предлага нови подходи и възможности - можем да постигаме неща и да решаваме предизвикателства, които сх нормалните индустриални методи биха били невъзможни. Съчетахме историята на два свята - модерен автомобил със съвременен дизайн, станал възможен благодарение на използвани исторически техники и проверена във времето изработка. Това е наистина уникално."