Христо Петров: Трябва да има стимул само за българския фолклор
Секция: КУЛТУРА
29 Май 2022 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Христо Петров: Трябва да има стимул само за българския фолклор

/КРОСС/  Квотите във всяка една сфера са нужни за всеки, който не умее да продаде по друг начин своя продукт, т.е. не постига необходимото качество – тогава разчита на квоти. Процентът българска музика, който се излъчва по БНР и БНТ, е близък до този, който се коментира в искането. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

По думите му целта на дискусиите не е защита на българската музика, а партийно мероприятие. „Слушах внимателно изпълнителите от естрадата, които бяха в комисията и се опитах деликатно да им кажа на няколко пъти, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС и те са нейни посланици в тая кампания. Въпросът не е дали ще пускат повече българска музика“, заяви той.

Той предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. „Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен“, добави той.

„Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова.  Съществена част от нейния успех е, че тя никога не би си позволила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да коментира, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят“, заяви още Ицо Хазарта.