Нова Toyota Hilux GR Sport е достъпна за поръчка в Европа
Секция: Автомобили
30 Май 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова Toyota Hilux GR Sport е достъпна за поръчка в Европа

/КРОСС/ Новият Hilux GR Sport e вдъхновен от успехите на версията за състезания в пустинята. През лятото на 2022 г. моделът ще бъде пуснат в продажба в Европа на цени от 60 035 евро бруто, книгите за поръчки вече са отворени.

Автомобилът с висока проходимост генерира мощност от 150 кВт/204 к.с. от работен обем от 2,8 литра и развива въртящ момент от 500 Нм. Hilux GR Sport се предлага изключително с двойна кабина и запазва възможностите за товарене на производствената версия. 3,5 тона товар на ремарке и един тон полезен товар подчертават неговата гъвкавост.

Ключовата характеристика на модернизираното окачване е въвеждането на нови еднотръбни амортисьори и нови предни пружини. Еднотръбната конструкция позволява по-голяма площ на буталото за по-добри характеристики на амортизация, с по-бърза реакция и по-добро разсейване на топлината. В същото време качеството на маслото вътре се запазва дори при тежка употреба.

Предните винтови пружини са настроени да бъдат по-твърди и, подобно на новите амортисьори, са боядисани в червено, за да подчертаят специалния GR характер, джантите са 17-ки, алуминиеви.

В сравнение със серийната Toyota Hilux, тези промени водят до значително подобрено управление, по-лека реакция на волана, по-добра стабилност по права линия, по-малко движение на купето и повече усещане за сцепление на задните колела.

Новата настройка също така значително подобрява комфорта на возене, с по-бърз отговор на високочестотни вибрации, повече амортизиране и следователно по-добро поглъщане на ударите и контрол на движението на автомобила.

Отвътре и отвън Hilux GR Sport е в типично спортния GR дизайн, отпред подсилен от новите, по-големи рамки на фаровете за мъгла. Черната решетка се отличава със специален мрежест дизайн и отличителна хоризонтална централна ивица с класическия надпис Toyota на мястото на бранда, което е почит към предшественика му от началото на 80-те години.