Прокурор Иво Илиев: ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Спига
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокурор Иво Илиев: ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Спига

/КРОСС/ Определено може да кажем, че причината за смъртта на Алена Щерк) с оглед събраните до момента доказателства и последните експертизи е тежка черепно мозъчна травма, която е довела до летален изход, заяви заместник градския прокурор Иво Илиев в „Тази сутрин“. Все още обаче оръжието на престъплението не е открито, каза Илиев. По думите му основен заподозрян за убийството е Виктор Спига.

Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в извършването на това тежко престъпление, каза прокурорът.

Тепърва ще се правят всички експертизи. Към този момент смятаме, че има достатъчно доказателства за неговата виновност. Това е причината всъщност той да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и  принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил, каза прокурор Илиев.

Той каза, че в неговото ведомство не са получавани сигнали от Алена Щерк за насилие срещу Спига. Това не е изяснено категорично, но доколкото направихме бърза проверка в прокуратурата, такива сигнали няма. Разбира се, ние ще направим още по обстойна проверка и ще установим дали в полицията няма подавани такива сигнали, но до момента аз лично нямам информация.