Как Метавселената ще промени работния свят
Секция: ЛЮБОПИТНО
31 Май 2022 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как Метавселената ще промени работния свят

/КРОСС/ Метавселената винаги е била предназначена да бъде нещо повече от просто приложение за виртуална реалност. Според експертите от Adecco Group тази модна модна дума описва бъдещето на работата, в което ежедневният ни живот ще включва един цял онлайн свят.

Глобалната пандемия принуди повечето хора да променят начина, по който мислят за свързаността, опита и сътрудничеството – или поне начина, по който правят тези неща. Вече сме изправени пред избора към каква част от старите начини искаме да се върнем и колко от новите сега ценим твърде много, за да не запазим.

Най-ясният начин да започнем да мислим за метавселената е да се помисли какво не е. Това не е нова технология, приложение или инструмент. Метавселената е начин на мислене и комбиниране на много технологии, за да изпитаме как използваме технологиите и взаимодействаме с тях през живота си по изцяло нов начин. Някои сравняват дефинирането на метавселената днес с обсъждането на Интернет през 70-те години на миналия век: технологията носи способността, но ние трябва творчески да определим нейната приложимост.

Според световният лидер в HR услугите Adecco Group светът на работата вероятно е мястото, където метавселената ще има най-голямо въздействие. Надграждането на тенденциите за дистанционна работа, произлезли от пандемията, осигуряване на личния контакт и спонтанността, която предоставя със свободата да се работи отвсякъде и винаги, може да бъде наистина революционно за компаниите и служителите.

Метавселената и целият й потенциал със сигурност ще се съчетават с всичко, което правим в живота, защото това е в основата на неговата цел: да съществува съвместно с нашата действителна реалност. Това създава вълнуващи възможности за разрушаване на стените на часовите зони и географските местоположения, когато става въпрос за работа.

На много практично ниво метавселената може да трансформира как работим, къде, с кого и в какво качество.

Досега технологиите служеха главно за поддържане на функционирането на комуникацията и взаимодействието по време на работа въпреки физическото разстояние, а не за възпроизвеждане на преживяването от лично присъствие с членове на екипа. В метавселената ще можем да се присъединим към членовете на нашия екип във виртуални работни пространства като 3D аватари, по начин, който далеч по-близо прилича на реалния свят.

Другото предимство е на метавселената, че в нея всичко може да бъде 3D-моделирано. Това ще позволи по-прецизна оценка, проектиране и вземане на решения с по-малко времеви ограничения и финансови разходи.