Мартин Димитров: Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юни 2022 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мартин Димитров: Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно

/КРОСС/ От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива - бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер". Това каза за предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS Мартин Димитров, енергиен експерт и депутат от "Демократична България".

"България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото - носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи. Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове. Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови", каза още Димитров.

За него министър Константинова не е права за бежанците, защото бягащите от войната не заслужават такова отношение: "Няма право да си изпусна нервите. Усилията трябва да бъдат насочени към предлагане на решения за тях, те са жертвите и трябва да бъдат интегрирани. Не толкова да им бъдат давани помощи, колкото работа. Контрапродуктивно е да се иска оставката й.“