EVN България награди учениците от СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград) с „Класна стая на открито“
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юни 2022 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 EVN България награди учениците от СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград) с „Класна стая на открито“

/КРОСС/ На 1 юни 2022 г. EVN България награди СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград) с „Класна стая на открито“. Наградата е спечелена от учениците от IV А кл. на училището като победители в конкурса на EVN България от учебната 2020/21 година. В рамките на конкурса учениците изработиха макет на тема „Град на бъдещето“. Макетът представлява проект на къща, в която потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично.

Конкурсът е част от дългосрочната образователна инициатива на дружеството за уроци на деца - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ Класната стая на открито е изградена в двора на училището на площ от 32 кв. м. Иновативната постройка дава възможност децата да са по-близо до природната среда. Освен с местата за ученици, стаята разполага и с дървени кашпи за растения, на които ще могат да провеждат свои опити и наблюдения за растенията.

На церемонията по откриването присъстваха г-жа Жанет Стойчева, член на Съвета на директорите на EVN Електроснабдяване, г-н Борис Жайгаров, ръководител Клиентски център Златоград, г-жа Албена Мушкова, директор на училището, Румен Биндев, кмет на с. Старцево, както и експерти от община Златоград.

Инициативата на EVN България за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО). EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от компанията – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.