Борислав Гуцанов, БСП: Да се предвидят средства в бюджета за българските граждани, които не могат да почиват в държавните станции заради бежанците
Секция: ПОЛИТИКА
03 Юни 2022 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борислав Гуцанов, БСП: Да се предвидят средства в бюджета за българските граждани, които не могат да почиват в държавните станции заради бежанците

/КРОСС/ „Безспорно правителството се справя успешно с бежанската криза и кабинетът успя да подаде ръка на украинските бежанци в труден момент, но от друга страна, започва да се получава така, че българските работници и служители да не получават това, което им се полага, включително към колективните трудови договори. Само в БДЖ работят над 20 хиляди работници, има служители в Министерството на отбраната, има работници и служители във всеки един от тези сектори, които чакат своята почивка, а ще стане така, че няма да има къде да отидат те и техните семейства.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна във връзка с настаняването на украинските бежанци в държавните почивни станции.

„Може ли да се предвиди в актуализацията на бюджета средства за тези български семейства и български работници и служители, които също имат нужда от почивка?“, попита той министъра на финансите Асен Василев.

„Мисля, че това е справедливо. Призовавам да се помисли по тази тема и следващата седмица, когато бюджетът влезе за обсъждане в парламента, да се има предвид и това. Не трябва заради украинските бежанци да страдат българските служители и работници“, каза още Гуцанов.