Министър Борислав Сандов ще поздрави участниците в детска музикална работилница по повод 5 юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2022 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Борислав Сандов ще поздрави участниците в детска музикална работилница по повод 5 юни

/КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов ще поздрави участниците в детска музикална работилница, която ще се проведе по повод 5 юни – Световния ден на околната среда. Инициативата се организира от Изпълнителната агенция по околна среда към Министерството на околната среда и водите.

Събитието ще бъде в неделя, 5 юни, под името „Само една планета“ – това е и мотото на Световния ден на околната среда през 2022 г.

Началото е от 10,30 часа на лятната сцена на Зоологическа градина – София,  близо до централния вход.

Кампанията „Само една планета“ – #OnlyOneEarth и #WorldEnvironmentDay, се застъпва за екологична промяна в световен мащаб. Тя поставя фокус върху изменението на климата, загубата на биологично разнообразие и замърсяването, като заедно с това насърчава всички по света да живеят в хармония с природата.

Световният ден на околната среда е най-значимият международен ден за действия, насочени към опазване на околната среда, и се координира от Програмата на ООН за околната среда. Провежда се ежегодно от 1974 г. насам, а тази година акцентът е „Да живеем устойчиво в хармония с природата“.