Кремена Кунева: Много късно започна целият процес покрай преместването на украинските бежанци
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2022 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Кремена Кунева:  Много късно започна целият процес покрай преместването на украинските бежанци

/КРОСС/ Причините за възникналото напрежение покрай преместването на украинските бежанци са няколко и истината е някъде по средата. Много късно започна целият процес, комуникацията трябваше да започне още в началото на май. Това каза Кремена Кунева от Фондация „За доброто" в предаването „Тази събота" по бТВ.

Според нея в хотелите е трябвало да бъдат изпратени предварително екипи, които да обяснят какво представляват държавните бази и временните центрове и къде ще бъдат настанени те. „Може би всички усилия на щаба бяха насочени активно в административните дейности по процеса, защото те са много. Те не само къде живеят тези хора, а са свързани с техните документи, права, здравни права и какво ли още не", добави тя.

Според нея най-голямата грешка е в липсата на комуникация и подценяване на оперативните процеси. „За съжаление ресурсите бяха малко. През цялото време се наблюдаваше един сериозен саботаж от една част от управляващите на ниво местна власт и държавни институции. Нещата се случваха изключително трудно и бавно. Целият процес се оперираше минута за минута", заяви Кунева.