Известен македонски певец задържан за палежа на българския културен център в Битоля
Секция: СВЯТ
07 Юни 2022 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Известен македонски певец задържан за палежа на българския културен център в Битоля

/КРОСС/ Македонските власти са задържали 34-годишен мъж, заподозрян за палежа на българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля. Това съобщи министърът на вътрешните работи на западната ни съседка Оливер Спасовски. По думите му, арестуваният мъж е направил самопризнания.

"Имам удоволствието да съобщя за бързо и ефективно разрешаване на казуса от преди три дни (04.06.2022 г.) с пожара в център "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разчистен и имаме задържанo лице, признало престъплението", написа Спасовски във фейсбук.

"Работихме денонощно, за да открием извършителя, взеха се предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, с разпореждане на съда беше извършено претърсване на две използвани от Л.А. (34 г.) локации в Битоля, където са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е лишено от свобода", информира македонският вътрешен министър.

"За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма "извинете", няма защитени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил - трябва да носи отговорност", подчертава Спасовски.

Според изданието „Слободен печат“ задържаният е популярният македонски изпълнител Ламбе Алабаковски, участник в "Евровизия".