Ръководството на Електрохолд представи приоритетите за развитие на мрежата в област Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юни 2022 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръководството на Електрохолд представи приоритетите за развитие на мрежата в област Благоевград

/КРОСС/ Ръководството на Електрохолд, доскоро ЧЕЗ, проведе среща с местните власти от област Благоевград. Домакин на срещата беше областният  управител Валери Сарандев. На нея присъстваха кметове на общини и техни представители от цялата област. По време на срещата ръководството на Електрохолд представи новите имена на компаниите и техните приоритети за подобряване на обслужването на клиентите и развитието на мрежата в областта. 

Акцент в работата на Електрохолд ще бъде електронното обслужване, като към момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания Електрохолд Продажби и над 90% от услугите на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад. Друг фокус ще бъде върху дигитализацията и модернизацията на мрежата. 

На срещата в област Благоевград бяха представени инвестиционните намерения на ЕРМ Запад за 2022 г., през която ще бъдат вложени 8 млн. лв. в мрежата в региона. Сред най-значимите проекти са реконструкцията на мрежа ниско напрежение и монтирането на дистанционно обслужвани електромери в Благоевград, Банско и Разлог на стойност 1 млн. лв. Близо половин милион лева ще бъдат вложени в реконструкция на въздушни линии, които захранват 85 населени места в общините Разлог, Якоруда, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград. Компанията ще модернизира възлова станция в Мелник за 160 000 лв., а други 320 000 лв. ще бъдат инвестирани в нови трафопостове в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница и Хърсово. Мащабна реконструкция на мрежата за над половин милион лева предстои в села в общините Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Белица, Гърмен, Струмяни и Сандански. За присъединяване на нови клиенти ЕРМ Запад ще вложи 2 млн. лв. 

Срещата в Благоевград е първата от поредица от срещи на Електрохолд с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.