„Етноелектрокласик” -Един различен концерт с класически цигулки от Тунис и Мароко
Секция: Шоубизнес
09 Юни 2022 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Етноелектрокласик” -Един различен концерт с класически цигулки от Тунис и Мароко

/КРОСС/ В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ "Софийски музикални седмици" тези дни един различен акцент привлича вниманието в програмата на фестивала.  

На 10 юни (петък), от 19 ч. в НМ „Земята и хората“  ще се проведе едно интересно и нетрадиционно музикално събитие в компанията на Недялко Недялков – кавал, Мануела Бочева – електронна обработка и виртуалното присъствие на двама цигулари Зиед Зуари и Хишам Телмуди  от Тунис и Мароко.

В акустичната среда след множество кристали, в нетрадиционна музикална зала, публиката ще чуе свободните импровизации на кавал на Недялко Недялков върху музиката на цигуларите от Магреб, чрез тяхното специално онлайн участие. Ще звучи смесица от звук и ритми в отделни тракове, чрез електроакустични обработки на Мануела Бочева, чийто идеен проект и модерна концепция ще бъдат представени тази вечер. Акустичните аранжименти ще обгръщат цялата палитра от звуци от класически и народни инструменти. Гостите в залата ще преживеят смесицата от музики, стилове и култури с препратки от кавала на Недялко Недялков ту към Балканите, ту към страните от Магреб едновременно с модерното звучене на електронните обработки.

Концертът под надслов  „Етноелектрокласик“ , който е в програмата на фестивала, отбелязва също и 60 години от българска дипломация в Мароко, което честване се осъществява с любезната подкрепа на посолството на Мароко в България.

Фестивалът се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.
Съорганизатор: Посолство на Република Корея                                                                                        Билети на касата на Зала „България”, Билетен център НДК, както и чрез: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните партньори.
Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.