Кирил Петков: Вярвам, че има хора в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юни 2022 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Петков: Вярвам, че има хора в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер

/КРОСС/ Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърли риск върху това правителство само заради личното си его." Това заяви премиерът Кирил Петков в отговор на обвиненията на ИТН, че е подкупвал техни депутати.

Петков разкритикува ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН за това, че не са подкрепили бюджета и заяви, че ще разговаря с всички депутати, които смятат, че имат отговорност към държавата.

"Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите, точно когато тези хора имат най-много нужда от подкрепа срещу инфлацията? Защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули? Защо този пакет от два милиарда да не отиде да помогне на всеки български гражданин точно в този момент? Защо не искаме да намалим цената на бензина? Заради политически интриги, политически игрички. Това е много безотговорно. Ето защо аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, а към България", коментира премиерът.

Той подчерта, че правителството иска да продължи енергийната си политика, за посрещнем зимата не с поредни предсрочни избори, а със стабилна държава.

"Но нека да ви кажа - от "Продължаваме промяната" не ни е страх от избори, даже напротив. Ясно се видя, че днес сме на вододел - от страната на корупцията и задкулисието или от страната на прозрачността и грижата за хората"

Петков благодари на БСП и ДБ, че са застанали зад правителството в този момент.