Илияна Йотова: За демографията в последните години за съжаление не е направено нищо
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юни 2022 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: За демографията в последните години за съжаление не е направено нищо

/КРОСС/В предаването „Панорама" по БНТ Илияна Йотова, каза че парламентарно представените партии трябва да решат кой е най-добрият изход за България - дали избори или правителство на малцинството. „Доверието в политическата класа за съжаление пада все повече".

Според мен преди да се стигне до избори, трябва да бъдат направени някои много важни неща - трябва министър-председателят да се обърне към всички политически партии, за да осигури онзи толкова необходим за страната ни минимум от решения, заяви Йотова. „На първо място, разбира се, е актуализацията на бюджета."

Илияна Йотова не смята, че поради тази политическа обстановка има опасност България да завие рязко на ляво.

Президентът вече три пъти прави служебен кабинет, така че вече е свикнал да прави служебни кабинети, но това трябва да бъде краен вариант, според мен, категорична е Йотова.

Много години в РСМ се е работило с различни поколения, по различен начин, но едно е постоянно и това е антибългарската политика и антибългарските внушения, смята Йотова. „Не ми се иска инцидентът в Битоля да се смята само за криминален акт, защото това всъщност е един резултат от водената политика - този език на омразата, поругаването на историческите паметници и т.н."

Какво означава например президентът на Франция да стане гарант? Има си европейска процедура, така нареченото френско предложение ние не сме го видели, то не е публикувано никъде, обясни Йотова. „А това, което е по-неприятно е, че за евентуалното френско предложение научаваме по-скоро от външния министър на Македония, а не от българските власти. Това е сякаш сигнал, че има страх това да се представи в България."

Моето притеснение е да не стане така, че разваляйки отношенията в коалицията, министър-председателят да не реши да пренебрегне мнението на останалите и да се опита да отмени ветото, сподели притесненията си Йотова.

Специално за демографията в последните години за съжаление не е направено нищо, обясни Йотова.