По колко печелят инфлуенсърите в Австралия
Секция: СВЯТ
11 Юни 2022 16:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По колко печелят инфлуенсърите в Австралия

/КРОСС/ Все още има много хора, които спорят около това дали да си инфлуенсър е професия (и работа като цяло), или е просто глезотия и губене на време. Ясна е позицията на по-консервативните, ясна е и тази на по-широкоскроените и модерни хора. Факт е обаче, че инфлуенсърите не бива да бъдат подценявани. Нито тяхното влияние върху последователите им, нито доходите, които регистрират.

Австралийските инфлуенсъри например припечелват доста добре. Проучване на Vista показва, че създателите на съдържание в социалните мрежи в страната печелят средно по 53 000 долара годишно. Което означава, че на месец припечелват горе-долу колкото един депутат в България (ако можем да направим това сравнение). Но има и такива, които печелят доста повече.

Около 42% от инфлуенсърите са спечелили над 70 000 долара през последните 12 месеца, пише DMARGE. Най-доходоносна социална мрежа се оказва TikTok.

Създателите на съдържание предимно там печелят средно по 71 000 долара годишно. На второ място по приходи на австралийските инфлуенсъри остава YouTube с около 67 000 долара годишно, а на трето се подрежда Snapchat с 65 000 долара.

Всички тези суми може и да ни се струват като огромни или поне много добри, но се оказва, че за стандарта в Австралия не са. Средната заплата в страната е малко под 91 000 долара на годишна база. Което означава, че инфлуенсърите в страната въобще не припечелват толкова добре, колкото хората си мислят.

И колкото биха си помислили, гледайки профилите им в социалните мрежи. Цели 83% от инфлуенсърите в Австралия наемат някой, който да им помага със създаването на съдържание, което означава, че по някакъв начин делят и парите си.