Валентин Радев: От 1998 г. в системата на МВР не е осъществена никаква реформа
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юни 2022 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Валентин Радев: От 1998 г. в системата на МВР не е осъществена никаква реформа

/КРОСС/  Протестите на полицаите са основателни по принцип. Това каза бившият вътрешен министър Валентин Радев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

От 1998 г. в системата на МВР не е осъществена никаква реформа, подчерта той. По думите му обявената от министър Бойко Рашков реформа, извършена на 98%, не е реална реформа. „Каква реформа е направена изобщо? Предлагат да извадят от системата ГДПБЗН и Телефон 112. Системата има нужда от оптимизиране и усъвършенстване, не е това начинът. Става бавно, с усилията на ред министри“, заяви той.

Той коментира и случая със самолета, нарушил въздушното пространство на седем държави. Той смята, че българските власти не са направили достатъчно, за да убедят българските граждани, че самолетът наистина не е представлявал опасност. „Разбира се, не може да се разказва всичко докрай, но нещо достоверно, което да успокои обществото, трябва да бъде казано.

Самолетът е летял ниско. Ако е имал един или двама пилоти, означава, че има полезен товар 300-400 кг – представете си, ако това е взривно вещество. Минава покрай „Козлодуй“. Да, нашите го следят, виждат го – може вертолет да изпратят. Има въпроси, на които не е отговорено“, посочи Радев.

Радев коментира и исканата от Украйна военна помощ. По думите му страната ни е можела да изпрати на Украйна и артилерийски системи, и боеприпаси. „Дори да не даваме артилерийските системи, да дадем боеприпаси. Ние не сме първи, но сме единствените, които не даваме нищо“, посочи той.