Иванов: Безотговорно е да се ходи на четвърти избори в рамките на 13 месеца
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юни 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванов: Безотговорно е да се ходи на четвърти избори в рамките на 13 месеца

/КРОСС/ “Ще обмисляме всякакви мерки, но в крайна сметка е въпрос на решение по съвест на всеки народен представител дали ще хвърлим окончателно страната в политическа криза и в сериозен риск от четвърти избори в рамките на 13 месеца, които очевидно няма как да доведат до нищо по-добро от това, което имаме”, каза депутатът от ДБ Христо Иванов. По думите му на фона на войната в Украйна и кризите в страната “това е безотговорно”.

Той коментира и актуализацията на бюджета. Според него е възможно тя да не бъде приета.

“Всичко е възможно в момента. Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма. Интересите на страната и на хората, които се нуждаят от подпомагане от държавата, интересите на бизнеса - всичко това е хвърлено през прозореца”, каза Иванов.

По отношение на въпроса за Република Северна Македония, Иванов отговори: „Цялата тази постановка е напълно измислена. Има ясен конституционен текст, който казва, че външната политика на България се води от Министерски съвет, а Министерски съвет се ръководи от премиера, нали разбираме това нещо?”.

Иванов смята, че ако е имало двойна политика, това означава, че министър Генчовска трябва да си подаде оставката, защото е имала различна политика от тази на премиера.