Не пропускай да видиш „Гигантите на Океана“ до 21 юни в Сердика Център
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Юни 2022 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не пропускай да видиш „Гигантите на Океана“ до 21 юни в Сердика Център

/КРОСС/ Гигантите на Океана ще бъдат на разположение в Сердика Център още една седмица за всеки, който все още не е успял да се запознае с тях отблизо. До 21 юни посетителите ще имат възможност да видят едни от най-големите морски обитатели, сред които косатката, синия кит, гигантската сепия, тигровата акула, белугата и още много други експонати. Освен това търговският център ще предостави на малки и големи енциклопедия със стикери и любопитни факти за най-големите морски създания.

До края на изложбата всеки, който пазарува от търговските обекти на Сердика Център за 50 или повече лева и регистрира своята касова бележка на бюро Информация, може да играе за почивка до Валенсия за двама, с включено посещение на Океанографския парк. Океанографският парк е най-големият аквариум в Европа, както и дом на едни от най-атрактивните морски видове като пингвини, тюлени, моржове, морски звезди, скатове и други. Всеки, който участва в томболата ще има шанс да спечели и една от 50-те тениски с тематични еко послания, създадени в подкрепа на фондация Оле Мале.

Стотици деца вече се включиха и в допълнителните морски активности през изминалите два уикенда от изложбата. На 4 и 5 юни малчуганите изработваха хартиени модели на подводни животни, използвайки оригами, а на 11 и 12 „почистваха“ морето от пластмаса чрез забавна игра с въдица. Ако детето ти все още не се е включило в една от забавните активности, на 18 и 19 ще се проведат забавни екоработилници за играчки от отпадъци, които ще запалят любопитството на децата към подводния свят и ще обърнат повече внимание на това защо е важно да опазваме океаните и техните обитатели.

Не пропускай да се потопиш в магията на подводния свят до 21 юни в Сердика Център! Повече информация може да откриеш в страницата на изложението във Facebook или на сайта на Сердика Център.