Слави Трифонов: Кирил Петков е подготвял национално предателство
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юни 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слави Трифонов: Кирил Петков е подготвял национално предателство

/КРОСС/ "Днес имаше заседание на Народното събрание. На него лъсна голата истина. Истината, че министър-председателят на България е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една единствена цел - национално предателство. Предателство спрямо България и всички българи", заяви на личния си профил във Фейсбук Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ".

Той подчертава, че Петков е обещавал да се вдигне ветото над Република Северна Македония за започване на преговори за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни.

"При това - без Северна Македония да е изпълнила българските условия. Нещо повече – чрез своя паралелен "външен министър" Весела Чернева е била изготвена рамкова позиция-проект, която ревизира българската национална позиция. В тази позорна редакция Кирил Петков и Весела Чернева са предвидили отстъпки по отношение на правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки по българската позиция за така наречения "македонски език", допълва Слави Трифонов.

По думите му днес е станало ясно защо той е напуснал коалицията и е изтеглил министрите на "Има такъв народ".

"Говорете ми пак за БНБ, за МРРБ, за "Капитан Андреево" и за още куп лъжи, за които се сетите. Това е истината - аз не мога да участвам в национално предателство. Честит Видовден", коментира още Слави Трифонов.