Гроздан Караджов: Кирил Петков пусна сензационна лъжа за ремонтите на пътища
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юни 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гроздан Караджов: Кирил Петков пусна сензационна лъжа за ремонтите на пътища

/КРОСС/ "Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че Петков и "Продължаваме лъжата" следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа изречена 100 пъти ще стане истина". Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

По думите му лъжата обаче винаги си остава лъжа.

"Днес научих, че работната група, която е създадена с моя заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, е излязла със скандален доклад за 2,4 милиарда лева, които ние, видиш ли, сме били настоявали да се платят веднага. А "Продължаваме лъжата" го били спрели това. Изненадан съм", допълни Гроздан Караджов.

Той поясни, че докладът е при него, в него няма подписи и е проект все още.

"Разбирайки за тази пресконференция, премиерът и Асен Василев панически изпратихa есемеси на членовете на групата да ходят да го подписват между 14.30 и 15.00 часа. Лъжа е това, което "Продължаваме лъжата" и Петков твърдят, че съм искал да се плаща по тези договори. В проекта на решение на Народното събрание, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на лаптопа си в кабинета на премиера, лично аз бях предложил и първите 600 милиона, които вече платихме, също да минат през контрол. Да влязат в регионална комисия, в зала и чак тогава да ги платим", добави Гроздан Караджов.

Той поясни, че неговото предложение е било не само втората половина и сумите по приложение 4 да са контролирани от Народното събрание, а и първите 656 милиона също да бъдат контролирани.

"Кой поиска тези 656 милиона, които платихме, кой ме накара да минат без контрол на Народното събрание - казва се Кирил Петков. Задрасквано беше това лично от Лена Бориславова пред моите очи. С аргумент – Петков се видял с пътностроителните фирми и им обещал, че ще се платят незабавно", каза още Гроздан Караджов.