Перничани очакват справедлива присъда след задържането на прокурорския син, тормозещ града
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юни 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Перничани очакват справедлива присъда след задържането на прокурорския син, тормозещ града

/КРОСС/ 18-годишен шампион по кикбокс от Перник преби 61-годишен бивш футболист на Миньор Перник. Случаят е от преди дни, но нашумя в публичното пространство, тъй като извършителят първоначално беше задържан , а часове по-късно беше пуснат на свобода. Оказа се, че той е син на местния пернишки прокурор Бисер Михайлов.

Засиленото полицейско присъствие в Перник продължава и днес. Нападателят на 61-годишния футболен треньор вече е задържан, с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство.

Треньорът е пребит от Васил Михайлов посред бял ден в центъра на града. Близките на потърпевшия дават гласност на случая в социалните мрежи и с тях се свързват десетки други жертви на 18-годишния нападател

Съпругът ми е вкъщи вече, след като му шинираха челюстта. Не може да говори, със силно главоболие, храни се със сламка. До агресията се стигна след пресрещане в центъра на града посред бял ден. Вижда някакъв младеж, който стои на 15 м от него. Като се доближава няколко метра, момчето му казва "Здрасти, тренер", мъжът ми решава, че това е някое от децата, което е тренирал, подава си ръката и момчето го пребива", обясни Мариана Николова, съпруга на пострадалия.

Причината, по думите на жената е пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са бити заради "лош поглед", направена забележка и други. Нападателят е безпардонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си, подчерта тя.

Жителите на Перник живеят в страх, защото Михайлов е отправял неколкократно заплахи за живота на хората.

По думите на дъщерята Александра Андонова, бащата на нападателя - прокурорът Бисер Михайлов, е съдействал за издаването за документ за невменяемост на сина си.

Потвърдиха ми информацията, че е сигурна, той се е хвалил, че няма какво да му се случи, щял да излезе като невменяем и да е на свобода, коментира тя.

Зад перничани застава кметът Станислав Владимиров. Благодарение на неговата активност и тази на жителите, по случая има развитие.

Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме приз последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава, нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всички сме вперили поглед в съда. институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи, коментира кметът на Перник.

 

***Сн. БНТ