DIGITALL разширява присъствието си в Европа
Секция: Технологии
16 Юни 2022 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
DIGITALL разширява присъствието си в Европа

/КРОСС/ Технологичната компания DIGITALL (която бе създадена при сливането на BULPROS и немската ec4u) стъпва в Полша и открива нов офис във Варшава. С тази стъпка DIGITALL засилва позициите си на европейския пазар, а амбициите ѝ за новооткрития хъб в Полша са локацията да се превърне в един от най-големите центрове на компанията в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Развитието на дейността на DIGITALL в ЦИЕ е насочено, както към разрастване на екипа и разширяване на технологичната експертиза, така и към навлизане на нови пазари и установяване на партньорства. Като част от плановете си за растеж, от края на 2021 г. DIGITALL активно засилва присъствието си на картата на Европа.

За стратегията за  развитие и управление на  локации, човешки ресурси и привличане на таланти отговаря Йордан Гинев, Chief HR & Supply Chain Officer в DIGITALL. Основният му фокус е определяне и изпълнение на стратегията за развитие на водещите технологични хъбове на компанията с цел ускоряване на растежа ѝ. Гинев има стратегическа роля при набирането на таланти в компанията, като въвежда и управлява програми за привличане на кадри в различните хъбове на DIGITALL.

Под неговото ръководство компанията отвори в рамките на по-малко от година офиси на няколко нови пазара, като Лисабон (Португалия) и Крайова (Румъния), както и разширява дейността си с нови офиси в Женева (Швейцария) и Виена (Австрия).

Във връзка с откриването на полския офис на DIGITALL Йордан Гинев споделя: "Разширяването на дейността ни в Полша е от стратегическо значение за DIGITALL, тъй като ни дава възможност да диверсифицираме технологичната си експертиза и локациите, в които развиваме иновации. Полша е привлекателна дестинация за технологични компании, инвеститори и клиенти, благодарение на чудесната комбинация от модерни технологии, силен ИТ сектор и квалифицирани специалисти."

Компанията стъпва на полския пазар, заради факта, че страната е утвърдена дестинация в технологичната сфера. Полша има един от най-прогресивно развиващите се ИТ сектори в ЦИЕ и се нарежда сред 10-те най-добри дестинации за инвестиции в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) според последния доклад за преките чуждестранни инвестиции (FDI) за 2021 г. Освен това страната предлага благоприятна среда за развитие на бизнеса и голям набор от квалифицирани и опитни кадри.

Офисът на DIGITALL във Варшава ще доразвива и разширява компетенциите на компанията в областта на бизнес решенията за интеграция и анализа на данни, облачните услуги, както и решенията за управление на процесите по продажби, маркетинг и обслужване на клиенти.  Фокусът на фирмата в Полша ще е върху индустрии като финансови услуги и застраховане, търговия на дребно, потребителски стоки, мода и луксозни стоки, автомобилна индустрия, производство и строителство и други.

Новооткритият офис на  DIGITALL във Варшава ще се ръководи от Богдан-Разван Банцила, професионалист с над десет години опит и доказана експертиза в развитието на нови пазари и привличането на клиенти.

Гинев допълва: „Стратегията за развитие на локациите ни предвижда в бъдеще DIGITALL да разширява новосъздадените технологични хъбове в Португалия, Румъния, Полша, както и съществуващите офиси в България (София, Пловдив, Варна, Бургас). Планираме и стъпване на нови пазари.“

Повече информация за офисите на DIGITALL може да намерите тук