Сергей Лавров: Репутацията на Русия е безупречна
Секция: Русия
17 Юни 2022 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров: Репутацията на Русия е безупречна

/КРОСС/ Руският първи дипломат Сергей Лавров заяви, че страната му не се срамува и е с неопетнена репутация след нахлуването в Украйна.

Този коментар външният министър на Русия направи в специално интервю за БиБиСи. Според Лавров, единствената цел на Москва продължава да бъде т.нар. "денацифициране на Украйна".

"Не сме нахлували в Украйна, обявихме началото на специална военна операция, защото нямаше друг начин да обясним на Запада, че влизането на Украйна в НАТО, е престъпно деяние. Репутацията на Русия е безупречна. Русия е такава, каквато е. Не се срамуваме да го покажем", каза той.

На въпрос на британския журналист дали това се е случило и в село Яхидне, където 360 жители, сред които над 70 деца, са били държавни в мазе близо месец без храна и вода, Лавров отвърна, че Западът продължава да разпространява фалшиви новини.

Руският дипломат отправи и закана към британската външна министърка, която неколкократно заявяваше, че Русия трябва да бъде победена и "поставена на колене". В отговор Лавров заяви - "хайде, направете го".