ГЕРБ: Управляващите крият истината за цената на горивата
Секция: Интервюта
17 Юни 2022 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ: Управляващите крият истината за цената на горивата

/КРОСС/ ГЕРБ са предложили да бъде създадена временна комисия за цената на горивата, но то не е попаднало в дневния ред на Народното събрание. Това заявиха депутатите Делян Добрев и Томислав Дончев в парламента.

"Не е вярно че цените са скочили заради петрола, тъй като петролът у нас не е сорт "Брент", а уралски петрол, чиято цена не променена", заяви Делян Добрев.

По думите му дори след войната в Украйна уралският нефт е паднал с 30%. Къде е разликата от 1 лев на литър, питат ГЕРБ и твърдят, че това е кражба.

"На ден се купуват 10 млн. литра или някой прибира 10 млн. На ден. Управляващите прикриват истината", категоричен е Добрев.

Томислав Дончев заяви, че става въпрос за публични факти, които са изнесени в пленарната зала, но реакцията на депутатите била нулева. На този фон новината за отцепилия се депутат от ИТН е предизвикала бурни емоции.

"Ако това правителство се занимава с нещо, то е собственото му оцеляване. Каквито и усилия да се полагат и каквито и пари да се инвестират, дните на това правителство са преброени", заяви Дончев.