Първата Двойна магистърска специалност по бизнес администрация в България откриват УНСС и Northern Illinois University – USA
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Юни 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първата Двойна магистърска специалност по бизнес администрация в България откриват УНСС и Northern Illinois University – USA

/КРОСС/ УНСС и Northern Illinois University (NIU) - USA откриват първата по рода си в България Двойна магистърска специалност по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme).

Програмата стартира през новата учебна година, а обучението ще се провежда присъствено в УНСС от съвместни преподавателски екипи от двата университета. Двойната магистърска специалност по бизнес администрация ще се преподава на английски език и е отворена за студенти от България и всяка друга страна както в Европа така и извън нея. Завършилите магистратурата ще получат две дипломи от УНСС и Northern Illinois University (NIU).

Програмата е предназначена за студенти със степен бакалавър  които биха искали да имат по-добри възможности за кариера в страната и чужбина чрез усъвършенстване на знанията си във финансите и области като дигитализация, екологично и социално управление (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в областта на финансите, ако са завършили техническа или друга специалност.

Двойната специалност по бизнес администрация е насочена и към професионалисти, които търсят подходяща за повишаване на квалификацията и мениджърските им компетентности магистърска програма. Тя цели да разшири обхвата на кариерата, перспективите и възможностите за работа на студентите, записали се в нея.

Програмата предлага уникалната възможност на работодателите да подобрят знанията на своите служители и да ги подготвят за бъдещето, като по този начин създават следващите лидери в организацията.

Double Executive MBA обхваща дисциплини като лидерство, дигитална  трансформация, предприемачество, екологично и социално управление (ESG), устойчивост, финансов анализ и управление на разходите, глобално управление на доставките и други. Тя предлага уникална възможност за всеки човек да стане релевантен в нов, глобален, виртуален и бързо променящ се свят на работа. Курсовете предоставят всичко необходимо за да надградите знанията си по актуални теми и да станете конкурентоспособни на местни, регионални и глобални пазари.

Програмата ще бъде официално открита на 21 юни 2022 г. от 17.00 часа в зала „Тържествена“ на УНСС от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и деканът на NIU College of Business д-р Баладжи Раджагопалан. В събитието ще участва и г-жа Ани Филипова, програмен директор на NIU за Източна Европа.