Богомил Николов: 1/3 от потребителите купуват неоригинални стоки
Секция: ИКОНОМИКА
19 Юни 2022 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Богомил Николов: 1/3 от потребителите купуват неоригинални стоки

/КРОСС/ При тази инфлация се повишава мотивацията на хората да купуват неоригинални стоки. 1/3 от потребителите си признават, че купуват такива. Това каза председателят на „Активни потребители" Богомил Николов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Той припомни обаче и израза, че трябва да си много богат, за да можеш да си позволиш да купуваш евтини стоки. „Когато видите в един сайт, че дадена стока се продава на половин цена - изкушението е огромно, но и рискът става много по-голям", предупреди експертът. Според него масово потребителите не са наясно с рисковете от купуване на неоригинални артикули.

По думите на Богомил Николов един от най-често фалшифицираните продукти у нас е алкохолът. По-голяма опасност крие твърдият алкохол. Към графата с многото ментета той добави козметиката и лекарствените продукти. „Това са трите основни групи, които могат да ви отровят. Всички лекарства може да се фалшифицират. В най-добрия случай това може да бъде някакъв вид плацебо, но в някои случаи има активни съставки, които могат да бъдат напълно противопоказни на състоянието на човека", подчерта Николов.

Основен индикатор за фалшива козметика е ниската цена, посочи той.