Коларов прекрати кариерата си
Секция: СПОРТ
19 Юни 2022 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коларов прекрати кариерата си

/КРОСС/ Александър Коларов обяви, че прекратява своята футболна кариера на 36-годишна възраст. Сръбският защитник обаче разкри, че възнамерява да се занимава с футбол и в бъдеще. "Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта.

Сега вече се фокусирам върху моя "втори живот" в света на футбола. И поради тази причина веднага щом бъдат публикувани обявите, ще се запиша в квалификационните курсове на Националния футболен център в Коверчано първо за скаут, а веднага след това и за спортен директор. Благодаря на всички хора, които ме последваха в тази първа част от кариерата ми.

Най-вече на всеки съотборник в отборите, в които играх, както и в националния тим на Сърбия, моята родина, която винаги съм представлявал с голяма гордост. Благодаря на клубовете, президентите, директорите, треньорите и техническия персонал, лекарите, икономистите, физиотерапевтите и всички, които помагаха в кариерата ми и работеха усилено от заден план", пише Коларов в своето писмо. Бранителят изигра общо 506 мача на клубно ниво, в които отбеляза 52 гола и направи 69 асистенции.

Той носи екипите на Чукарички, ОФК Београд, Лацио, Манчестър Сити, Рома и Интер, който беше последният му отбор. От периода си в Англия той може да се похвали с две титли в Премиър лийг, една Купа на ФА, две Купи на лигата и един "Къмюнити Шийлд", а на Апенините спечели една титла в Серия "А", две Купи на Италия и две Суперкупи на Италия. Също така Коларов беше избран за Футболист на годината в Сърбия за 2011-а. За своята родина той има 94 двубоя с 11 попадения и 13 асистенции, като е играл на световните първенства през 2010-а и 2018-а.