Стефан Янев: Ще работим за реализиране на националния ни интерес
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2022 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Ще работим за реализиране на националния ни интерес

/КРОСС/  Стефан Янев учреди партия "Български възход". Бившият служебен премиер реши да поведе своя партия, след като подаде оставка като военен министър в кабинета "Петков".

"Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани", заяви той на пресконференция в НДК. По думите му от "Български възход" искат българите "да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си, институциите и властите".

"Целта на това събрание беше да се приеме уставът, да се изберат ръководни органи на ПП "Български възход" и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости. Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация", добави Янев.

"Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни", категоричен бе той. По думите му в момента "лявото" и "дясното" политическо пространство са неясно обусловени, пише dnes.bg. "Български възход" ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм.

Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти", посочи Янев.

По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията.