Теменужка Петкова: ГЕРБ следва принципите и спазва правилата
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2022 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теменужка Петкова: ГЕРБ следва принципите и спазва правилата

/КРОСС/ Когато председателят на НС, който е пръв сред равни, очевидно нарушава правилата, и то грубо, няма нищо по-естествено от това да бъде поискана неговата оставка. Това е нормална парламентарна практика. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в предаването „Говори сега" по БНТ.

ГЕРБ следва принципите и спазва правилата и демократичните процедури в българския парламент.

По думите й за ПП ГЕРБ като вносител на вота на недоверие е важно хората да чуят какви са мотивите. Определи правителството като най-слабото за последните 30 години, тъй като с действията си то е показало невъзможност да управляват кризи, а инфлацията е рекордна. „България е в топ 5 на държавите членки на ЕС с най-висока инфлация - 15,6%", посочи Петкова.

Тя обвини управляващите, че са забавили със 7 месеца интерконектора с Гърция. „Неумението на тези хора да работят конструктивно и да водят разговори направи така, че този проект все още да не е готов. От там ние можем да получаваме в пълния си обем доставките природен газ от Азербайджан", отбеляза бившият енергиен министър.

Реално ГЕРБ е направила диверсификацията на газовите трасета и доставки чрез договореното с Азербайджан, подчерта Петкова.

Тя изрази надежда, че депутатите ще подкрепят вота не недоверие. По думите й Народното събрание се е превърнало в борса за търговия с депутати.

Според Теменужка Петкова този парламент се е изчерпал.