ДСБ София избра нов председател
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2022 20:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДСБ София избра нов председател

/КРОСС/  Днес в централата на Демократи за силна България беше проведено събрание на градската организация на София за избор на нов председател.

Мандатната комисия в състав: председател - Росица Арнаудова и членове - Красимир Джамбазов, Румен Димитров, Ирина Узунова и Емил Мачиков проведе регистрация на членовете с право на глас и отчете резултата.

След проведена процедура на тайно гласуване за председател беше избрана Бонка Василева.

Бонка Василева е народен представител в 45-o и 46-ото Народно събрание, избрана от листата на “Демократична България” от 25 МИР-София.

Тя е била заместник-председател на постоянната парламентарна комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, както и член е на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Преди това е заместник-кмет на район “Оборище“. Тя е областен председател на 25 МИР на “Демократи за силна България”. Участва активно в кампаниите за спиране на кариерите в Локорско и Кремиковци през 2017 г. , активен член е на гражданското сдружение “Банкя”.

Бонка Василева е има магистърска степен по “Изкуствознание” от Националната художествена академия и магистратура “Местна и държавна администрация” от Нов български университет.