Григор Димитров победи Рафаел Надал в демонстративен мач преди Уимбълдън
Секция: СПОРТ
21 Юни 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров победи Рафаел Надал в демонстративен мач преди Уимбълдън

/КРОСС/ Първата ни ракета Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6-3, 2-1 в тренировъчен мач между двамата преди старта на Откритото първенство на Великобритания идния понеделник. Новината съобщи испанският журналист Мануел Санчес Гомес, който е присъствал на спаринга.

Той отбелязва, че Матадорът е изпитвал затруднения с началния си удар, като много рядко е вкарвал първото си подаване и е допуснал множество двойни грешки, докато нашият тенисист е бил безупречен при излизанията си на мрежата.

Двамата са решили да прекратят демонстративната среща при 2-1 за Григор във втория сет, като 31-годишният хасковлия е водил с пробив.

Рафел Надал и действащият шампион Новак Джокович вече са в Лондон и се готвят усилено за старта на Уимбълдън, който е на 27 юни.

На Ол Ингланд Клъб зрителите няма да видят първите двама в световната ранглиста Даниил Медведев и Александър Зверев. Руснакът е със забрана да участва в турнира заради инвазията на Украйна, а германецът лекува изкълчения си на Ролан Гарос глезен.